sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Kv-kiitorata

Viherpesua-haastattelusarja on käynnissä ja voi hyvin, mutta kesälomien vuoksi osaa haastetuista on vaikea tavoittaa. Haastatteluja onkin sovittu elokuun puolelle, jolloin asia saa taas uutta pontta. Haastattelusarja ei jatkune iäisyyksiin, sillä olen jo alkanut koota haastattelututkimuksen osasista yhteenvetoa ja koota esiin nousseita ajatuksia. Maailmahan ei silti ole valmis paikka, ja näkemykset sekä asenteet muuttuvat jatkuvasti. Niinpä myöhemminkin tulevat haastattelut ovat kokonaisuuden kannalta erittäin tärkeitä. Toivoisin, että ne yllättäisivät minut. 

Olen siirtynyt varsinaiseen leipätyöhön Savonia ammattikorkeakoululle TKI-asiantuntijaksi. Varsinainen postini koskee kv-liiketoiminnan buustausta Pohjois-Savossa, mutta teen osittain myös kehitystyötä Pk-yritykset innovaatioilla kasvuun-hankkeessa. Ajatelkaa, mitä työtä! Pääsen ideoimaan, kehittämään ja innostumaan -ja vielä työn puitteissa! Mahtavaa! Oppimisvauhti on suuri, joka päivä tulee esiin uusia asioita, vinkkejä ja keskusteluita, joista sitten seuraavalla juoksulenkillä huomaa prosessoineensa havaintoja ja tiedonmurusia. Lisäksi saan työskennellä ehdottomien asiantuntijoiden kanssa sekä amk-tiimin, että varsinkin yrittäjien ja johtoryhmien taholta. 

On taas laitettava yksi rasti omaan haaveiden ja suunnitelmien to do-listaan, jonka päivitän kerran vuodessa. Jo joidenkin vuosien ajan listalla on ollut löytää työ, jossa pääsee innostumaan kehittämisestä ja työskentelemään kansainvälisten asioiden parissa. Check! Täytyy olla varovainen mitä toivoo, olen huomannut monesti. Jos sen kirjaa ylös tai sanoo ääneen, se mitä todennäköisemmin toteutuu. 

Joku siellä saattaa hymähtää, mutta ei se ole huuhaata eikä rakettitiedettä. Se on vain yksinkertaista strategian toteuttamista. Kun tiedostaa omat toiveensa ja tulevaisuuden kuva on selkeänä mielessä, alkaa päätöstilanteissa toimia vision toteutumista tukevalla tavalla myös alitajuisesti. Toimii yksilötasolla, toimii myös organisaatioissa hiukan eri vivahtein. Psykologian opiskelu ei liene turhaa yritysjohtajillekaan...

Bloggailen työn puitteissa molempien hankkeiden näkökulmista. Lisää YKO-hankkeesta löytyy tästä ja PIK-hankkeen blogiin voi tutustua tästä. Molemmat hankkeet ovat jo käynnistyneet, mutta mukaan mahtuu vielä. YKO-hankkeeseen mahtuu vielä elokuun loppupuoleen mennessä muutama yritys, PIK-hankkeeseen on aikaa ilmottautua enemmän!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti